23 maart 2023

Boekenweek aan de zonzij van het IJ

Boekenweek

Op zaterdag 19 maart viert Bruna in Amsterdam-Noord op feestelijke wijze Boekenweek.  Vanaf 14.30 uur signeert Bas zijn nieuwe boek 'Oerknal aan het IJ'. Stadstroubadour Jos de Rooij brengt onderwijl zijn liederen ten gehore.
Bruna, Buikslotermeerplein 236-240, Amsterdam-Noord.

Zondag 20 maart houdt Bas voor de Vereniging Historisch Purmerend een lezing over de bedrijvigheid in Noord. De moderne geschiedenis van Amsterdam-Noord is een verhaal dat uit de schoorsteen omhoog rookt, oorverdovend onder de boortol trilt en als koudvuur van de slijptol vonkt. De industriële grootheden van weleer als Draka, Ketjen, Fokker, Stork en NDSM zijn inmiddels uit Noord vertrokken, maar hun legendes leven voort. Wat waren de meest opvallende bedrijven? Wat maakte hen succesvol en waarom gingen zij ten onder? Wat is er nog overgebleven van de iconen van destijds, en wat hebben de bedrijven Nederland gebracht?

Locatie: Spijkerman Eten en Drinken, Neckerdijk 1 (bij de Sluis), Purmerend.
Aanvang 14.00 uur. Leden gratis entree, niet-leden 3,00 euro.

BAS KOK

Wil je een lezing, presentatie of gesproken column van Bas?

Contact

Wijnkersstraat 17
1036 KP Amsterdam

Navigatie

Sitemap

2023 BAS KOK
Gemaakt door Customerscope
envelopephone-handsetmap-markerarrow-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram