Op een dag in Nieuw-West

‘Waarom moest mijn geboortehuis tegen de vlakte?’ vraagt Bas Kok zich af. Na een gelukkige kindertijd verhuisde hij op tienjarige leeftijd uit Amsterdam Nieuw-West. Jaren later is de nieuwbouwwijk van zijn jeugd grotendeels verdwenen Waarom?
Lees meer

Metromorfose

Hij rijdt! Tijdens de aanleg was de Noord/Zuidlijn vooral een klaaglijn, maar nu we eindelijk kunnen instappen zijn vertragingen en kostenoverschrijdingen snel vergeten. Al vinden veel Amsterdammers de nieuwe metro toch een soort pacman die hun vertrouwde bus- en tramlijn wegknabbelt.
Lees meer

Oerknal aan het IJ

Oerknal aan het IJ werpt een nieuw licht op Amsterdam-Noord. Het boek beschrijft heden en verleden van dit afgelegen en eigenzinnige stukje Amsterdam. In het boek lees je welke rol het gebied benoorden het IJ heeft gespeeld in het ontstaan van Amsterdam. Het is de zoektocht naar de verborgen geschiedenis van het gebied boven het IJ. Onderwijl krijg je op luchtige wijze een diep kijkje in de ziel van dit ‘zuidelijkste waddeneiland’.
Lees meer

Kapampa

Satirische novelle uit 2010. De hoofdpersoon van Kapampa is een op de rand van faillissement balancerende headhunter uit Amsterdam-Zuid die zich tracht staande te houden in de wereld van CEO’s, managementgoeroes en RvC-voorzitters. Humoristisch én spannend. Een psychologische analyse van het Nederlandse bedrijfsleven tijdens de kredietcrisis.
Lees meer

Het lab

Deze roman verscheen in 2007. Het Lab beschrijft de levensloop van een 80-jarige psycholoog die terugblikt op zijn leven. Het speelt zich af in vijf tijdepisodes tegen het decor van Amsterdam in de twintigste eeuw. Een psychologische roman die gaat over de pijnlijke opgave zichzelf in de ogen te kijken in weerwil van de lokroep der zelfmisleiding.
Lees meer

De Kroon der wijsheden

Dit kinderboek speelt zich af tijdens een mooie week in juni in 2023. Charlie heeft zijn Parijse neefje Musa te logeren. Trots laat hij hem zijn school zien. Dan blijkt de gouden kroon, het belangrijkste symbool van de school, zoek te zijn. Er wordt een detective op de zaak gezet.
Maar Charlie en Musa gaan liever zelf op onderzoek uit.
Lees meer

BAS KOK

Wil je een lezing, presentatie of gesproken column van Bas?

Contact

Wijnkersstraat 17
1036 KP Amsterdam

Navigatie

Sitemap

2023 BAS KOK
Gemaakt door Customerscope
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram